COM FAREM LES MARXES

Les Marxes per la Llibertat són una resposta de país davant de l’intent de l’Estat espanyol de criminalitzar drets fonamentals, com el d’autodeterminació o el de manifestació. Per això, gent molt diversa s’uneix per uns objectius comuns: la llibertat de les preses i presos polítics, el rebuig unànime a la repressió i la defensa del dret a l’autodeterminació.

Tan bon punt es faci pública la sentència del Tribunal Suprem, es donaran a conèixer els detalls d’inici de les Marxes per la llibertat.

Les Marxes sortiran de Girona, Vic, Berga, Tàrrega i Tarragona el mateix dia i confluiran tres dies després a Barcelona. Cada columna recorrerà al voltant de 100 km, que es dividiran en cinc trams. Dos trams el primer dia (matí i tarda); el segon dia, dos trams més (matí i tarda); i el tercer dia només es farà un tram al matí, ja que està previst arribar a Barcelona al migdia. Cada tram tindrà una distància aproximada de 20 quilòmetres.

Cada etapa s’inicia i acaba en nuclis urbans, que són punts de replegament i avituallament, on es pot dinar, sopar i fins i tot dormir.

Per aquella gent que no pugui acabar una etapa, hi haurà equips de voluntaris que s’encarregaran de la seva assistència amb vehicles propis. De tota manera, es fa una recomanació perquè tothom hi participi en la mesura de les seves possibilitats, amb especial atenció a la gent gran i als infants, que també seran molt benvinguts.

 

 

 

RESERVES

Per participar-hi no caldrà inscriure-s’hi, només cal que reservis els àpats o les pernoctacions si hi estàs interessat. A les marxes, tothom s’hi pot unir, des de l’inici, a mig camí o quan ho cregui convenient. Ningú està obligat a fer les etapes completes, sinó que es pot iniciar en un punt i, a mig camí deixar-ho, o afegir-s’hi a mig camí. Només cal tenir en compte que hi ha horaris de sortida i d’arribada.

Només cal que reservar per tenir dret als avituallaments i les pernoctacions, d’aquesta manera podrem organitzar els trams, els àpats i les places per dormir. Així es garanteix que tothom que ho hagi fet tingui dret a l’àpat sol·licitat, que serà popular. També tindrà dret a pernoctació, si així ho necessita.

Les pernoctacions seran gratuïtes, però tothom qui vulgui fer nit als espais habilitats, com poliesportius, caldrà que porti sac de dormir i màrfega.

M’hi quedaré a dormir, esmorzar, dinar o sopar.

 

COLUMNES